Jeta-pr
Clock  
  Fillimi
  Hitet e Javes
  Hitet e Muajit
  Albumet 2008
  Albumet 2007
  Albumet 2006
  Albumet 2005
  Poezi Per Fen Islame
  Dashuria ne Internet
  Alfabeti i Dashuris
  Ligjet e Dashuris
  Poezi Ne Foto
  Poezi Dashurie
  Photo
  Programet e Zgjedhur nga Directori
Poezi Per Fen Islame

KUR HARROHET FEJA

Kur harrohet feja
Harrohet dhe njerëzia
Shkrepëtinë si rrufeja
E zeza, ligësia

Kur harrohet feja
Errësira mbulon
Njeriu në beteja
Rron edhe shpreson

Kur harrohet feja
E shahet mirësia
Në shkollë e në ndeja
Flitet kotësia

Kur harrohet feja
Harrohet dhe morali
Ndër të rinjë e t’reja
Shpërthen skandali

Kur harrohet feja
Mos pyet për çudinë
Kur në sytë e tu
Sheh mizorinë

Krenohet veç i marri
Atje shkrepë zjarri
Vdiset nga uria
Pritet dhe fëmija
Pleqët edhe gratë
Veç për një dhuratë
Veç pse është njeri
Dhe kërkon liri
Çlirimtari terrorist
E pushtuesi- modernist...

E ka zotërinjë plot
Burra që s’kanë Zot...

Garohet për pushtet
Vëllau jetën e vet
Babë e nënë përçmohen
Fëmijët s’edukohen

Përgojohet miku
Shoqërohet fasiku

Nga e keqja s’turpërohet
I dobëti shfrytëzohet


Kur harrohet feja
Çdo gjë në botë
Edhe n’imtësi
Gjithçka është e kotë
E s’ka drejtësi

Kur harrohet feja
Sa përçmohet besa
Sa ngjajnë ngatërresa
Për burrat në fortesa
Nuk vlenë as ankesa

I keqi është i lartë
E kjo luftë e zjarrtë
Shkon në pambarim
Se gjithë ky teprim
Rrjedh nga një harrim
E shpirti s’ka ushqim

Kur harrohet feja
Jeta s’ka kuptim
Çdo çast na shpjenë
Në humbje e zhgënjim

Kur harrohet feja
Plumbi vëllaut i kthehet
E kur mbyllen rrugët
As vetja s’kursehet

Kur harrohet feja
E shahet besimtari
Vështirësitë e jetës
Na i zgjidh litari

Kur harrohet feja
Na humb dhe adresa
Cakun e arrinë
Hudhja nga ndërtesa

Kur harrohet feja
E tretemi në harrim
Nga toka edhe qielli
Na vjen lajmërim...

Ca të urtë të ndershëm
Nga vëllezërit e hershëm
Aspak mos u habit
Se thoshin përditë
Tek ta lutjen e gjenë
Zot! Na e ruaj fenë!
KOHËT E UMMETIT

Në tokë shkrepëtinë një dritë
Dikë e ka tronditë
Si rrufe e ka goditë
Ia gjymtoi mundësitë
E shpresën ia ka mbytë
Ia verboi dy sytë
Madhështia e atij nuri
Në çdo qoshe vend zuri
Ai i ndrituri një herë
E pranoi një nderë
Nga shtatë qiejtë vjen lajmëtari
Botës iu dha margaritari
Fjalë qiellore ka arritë
Mua e ty na u dhanë dylbitë
S’ish Ummet hiç dikur
Po u shërua bota e sëmurë
Nga një i ndershëm rrjedh si krua
Ujë i pastër dhe u shërua
N’humnerë t’padijes qe njerëzimi
Sot: “Një Zot lindja e perëndimi”
U shtyp njëherë i vogli Ummet
Po n’zemra të të prishurve ndodh tërmet
E shpejt merr fund dhe ky rrëmet
E komb’e ngjyra mbledh një shtet.
Heu ç’shkëlqeu Hilafeti!
U bashkua gjithë Ummeti
Prijës’i parë ish Profeti
Rrugë e tij e gjallë mbeti.
O sa larg n’ato anë
Po dëgjohen ca ezanë
Kush na janë këta të ngritur?!
Qytetërimi u ka trokitur

Qenë armiq, vëllezër i bëri
Prej një fjale- prej një zëri
Dritë hyjnore se ç’arrinë
Sa shumë zemra po përfshinë
Ç’janë përhapë dituritë
Gnosë njerëzore lart ka arritë
Se Ai i larti ndau mëshirë
Injorancë veç lamtumirë
Se ç’na lind një qytetërim
Shpirt’i tij- dritë, shkëlqim...

Ligj’ i Zotit gur përherë
Devijimi çon një erë

Lajmëron një stuhi
Që ka marrë hov përmbi.


Pyes halifë e pyes sulltanë
Po çfarë e zezë po u ngjanë?!
A luftoni për pushtet?!
Harruat Zot edhe Profet!
Heu ç’u tretëm e u ndamë!
U dobësuam, u përçamë!
U përbuzëm e u shamë!
Besimtarë, ah se ç’pamë!

Kohë e jona e dyshimeve
E përplasjes s’qytetërimeve
E të zezave dhe të ligave
Të harruar mes intrigave
Dhe një aromë është shpërndarë
Se është thënë kohë më parë
Do të vjen koha jonë
Toka Ligjin do ta mbronë
N’faqe t’dheut shpirt’ i lavdisë
Do t’ngrenë flamurin e Dëshmisë
Dhe ai premtimi do t’arrinë
Zot! Na e kthe nderin, fuqinë!
Dielli ynë le të ndrinë
Të pushtojmë ardhmërinë
Dhe të rrojë krenar ky Dinë!
KUR ZBRESIN MELEIKET..


Kur zbresin melaiket me fytyra te bardha si dielli
me vehte kane qefine dhe ere te mire prej xhenetit
ulen prane besimtarit aq sa te arrije shikimi
keshtu eshte thene ne hadithin e sakte te Profetit

Prane kokes se tij meleku i vdekjes ulet
me fjale te bukura plot butesi dhe embelsi
o shpirti i mire dhe i kendeshem- thote meleku- ti dil
per ne faljen e mekateve nga Allahu dhe per ne kenaqesine e Tij

Dhe shpirti del lehtë sikurse pika e ujit nga shakulli
meleku i vdekjes e merr me kujdes dhe butesi
ne qiej dhe toke per te meleket dergojne salawate
mos valle, a nuk do që keshtu të trajtohesh edhe ti?!

Meleket e tjere menjehere e marrin dhe e vendosin
ne qefinin fisnik me eren e mire te xhenetit
si misku me i kendeshem ne toke ky shpirt kundermon
nje trajtim i vecante e i caktuar vetem per te drejtit

dhe dyert e qiellit ketij shpirti te gjitha do ti hapen
dhe melaiket e çdo dere luten te ngjitet nga ata
te mirin te gjithe e duan, e respektojne dhe e çmojne
Allahut te Larte i lutemi te na beje nga ata

melaiket e marrin dhe ngjiten me te ne qiell
“Ç’ështe ky shpirt i mire e i kendeshem”, çdo grup melaikesh thote
eshte filani biri i falanit do te thuhet
me emrat me te mire me te cilin u thirr ne kete bote

e kur me te melaiket arrijne ne qiellin e dunja-se
kerkojne qe dera te hapet dhe per ta ajo hapet
vazhdojne ta shoqerojne ate te afruarit e Allahut te çdo qielli
dhe me te ata ngjiten deri tek qielli i shtate

e kur melaiket te arrijne me te ne qiellin e shtate
ai merr vleresimin per besimin, theniet dhe per cdo pune
Allahu i Larte melaikeve ka per tu thene
“Shkruajeni perfundimin e robit Tim ne ilijune!”

“E c’te ben ty te dish se ç’eshte ilijune
perfundimi per ne ilijune eshte i shkruar
kete e deshmojne melaiket
ata qe prane Allahut jane me te afruar!”

E keshtu ne ilijun perfundimi tij shkruhet
shperblim per ate qe ne dunja ruhet
per ate qe obligimet e fese i ploteson
dhe nga harami gjithmone larg qendron

e pasi perfundimi tij ne ilijun eshte shkruar
Allahu, melaikeve te Tij do u thote:
“Kthejeni robin Tim perseri ne toke
keshtu atyre Une u kam premtuar

nga toka i krijova, aty do ti kthej
ata nga ajo perseri do i nxjerr!”
O njerez per ringjalljen nuk ka dyshim
ai qe ka mend prej kesaj mesim merr

me pas shpirti tij kthehet prape ne toke
ne trupin e tij ne varrin e ftohte
i vetem ne varr tek ai degjohen
kepucet e miqve te tij tek largohen

atehere dy meleke atij i afrohen
e ata jane qe shume ashper qortojne
e ulin ate dhe prane i rrine
me ashpersi tre pyetje atij i drejtojne

Kush eshte Zoti yt? Feja jote cila eshte?
Kush eshte i derguari yt?-i thuhet
wallahi pergjigjet vetem besimtari do i kujtoje
kjo eshte sprova e fundet qe ai do te kaloje

pergjigjet e tij jane te shkelqyera
fjale madhore dhe shume te vyera
ne varr besimtari do te perforcohet
me pergjigjet e tij s’do te trishtohet

Zoti im eshte Allahu! Feja ime Islami!
I derguari tek une eshte Muhamedi!
Kjo do jete pergjigja e besimtarit
pergjigje e plote dhe pa pike sikleti

I thuhet:- Per keto, çfare prove ke?
Basimtari do te jape pergjigje te re:
Lexova Kur’anin dhe atij i besova
Librin e Allahut, sipas tij veprova

atehere nje pergjigje kumbon nga qielli
si bekim dhe sukses per robin fitimtar
deshmia me e mire dhe me e pranuar
nga vete Allahu per robin e Tij besimtar

“Robi im ka thene te verteten - do thuhet
shtrojini atij nje shtroje te xhenetit
Me rroba prej tij ate ju ta vishni
Dhe hapini atij nje dere prej xhenetit!”

Nga ajo dere i vjen fllad, ere e mire dhe qetesi
varri i zgjerohet sa shikimi i tij
O Allah! Na bej nga persona te tille!
O Allah! Na bej nga robte vepermire!

Pastaj nje burre i bukur i afrohet
me rroba te mira, me ere te kendeshme
atij i thote dhe e pergezon:
“Degjoje nje fjale qe te gezon!

Gezohu me miresite e Allahut dhe xhenetet
ne te cilat ka begati te perhereshme.
Kjo eshte dita jote qe te ishte premtuar!”
Eh-ç’lajm i bukur, ç’miresi e pashtereshme!

Besimtari atij me pas i pergjigjet:
Edhe ty Allahu te gezofte me te mire.
Valle kush je ti qe me pergezon?
Paske fytyre qe vjen me te mire.

Ai i pergjigjet: “Jam puna jote e mire
Wallahi une ty te kam njohur te pershpejtuar
ne urdherat e Allahut duke i plotesuar
harameve larg duke ju qendruar
prandaj Allahu te shperbleu me te mire!”

Me pas atij dy dyer do ti hapen
nje dere e xhenetit dhe nje dere e zjarrit
i thuhet- “Ketu je ngase besoje
ne zjarr do te ishe po te kundershtoje!”

E besimtari do thote kur te shohe xhenetin
“O Zoti im! Beje sa me shpejt kjametin!
Tek pasuria dhe familja ime me ço”
por i thuhet per tani ketu ti qendro!

E me pas hadithi fisnik na tregon
per tjetin kur vdes nderkohe qe s’beson
kur nga kjo bote ai po largohet
momentet kur vdekja atij i afrohet

nga qielli i zbresin meleke te vrazhde
me fytyra te zeza dhe teper te ashper
me vehte kane rroba nga zjarri i xhehenemit
te thurura jane, prej leshi te ashper

kur zbresin, atij i rrine larg sa shikimi
tek koka i vjen meleku i vdekjes:
“Dil shpirt i keq!” - ai e urdheron
mjere per te, me c’fare e qorton

“Ne urrejtjen e Allahut dil dhe ne hidherimin e Tij!”
Meleku i vdekjes shpirtin urdheron
nga frika ai shperndahet ne trup me shpejtesi
por meleku i vdekjes e kap me furi

me force e terheq dhe e nxjerr me ashpersi
si helli me degezime nga leshi i lagur kur del
nga ashpersia e daljes se shpirtit nga trupi
i keputen damaret dhe nervat kur del

me pas çdo melek ate e mallkon
ne qiell dhe toke dhe dyert i mbyllen
me kembengulje meleket i luten Allahut
qe ai te mos ngjitet nga ana e tyre

meleku i vdekjes ne dore e merr
e nuk mbetet ne te as sa vezullima e syrit
meleket e marrin dhe e mbeshtjellin
me rroben e ashper te xhehenemit

e nje ere prej tij se ç’kundermon
si era me e keqe mbi faqen e tokes
mjere kujt i ndodh dicka e tille
mjere ai qe nuk i therret kokes

dhe ngjiten me te meleket dhe nxitojne
per ne qiellin e dunijase ate e çojne
çdo grup melekesh prane te cileve kalojne
ç’eshte ky shpirt i keq e i neveritshem-thone

ky eshte filani biri i filanit u thuhet
me emrat me te shemtuar qe thirrej ne kete bote
derisa te arrijne ne qiellin e dunjase
kerkojne tu hapet dera por kjo eshte e kote

vijon hadithi qe me tej te na qartesoje
me pas profeti fjalen e Allahut recitoi
“Dyert e qiellit s’u happen dhe ne xhenet s’do hyne
derisa ne vrimen e gjilperes deveja te kaloje!”

Mbani vesh mire dhe thirrini kokes
se Allahu do urdheroje melaiket e Tij:
“Shkruajeni perfundimin e tij ne sixhin
Ne shtresen me te ulet te tokes!”

Pasi perfundimi tij ne sixhin eshte shkruar
Allahu, melaikeve te Tij do u thote:
“Kthejeni robin Tim perseri ne toke
keshtu atyre Une u kam premtuar

nga toka i krijova, aty do ti kthej
ata nga ajo perseri do i nxjerr!”
O njerez, per ringjalljen nuk ka dyshim
ai qe ka mend prej kesaj mesim merr.

Dhe shpirti i tij - vaxhdon hadithi
hidhet nga qielli ne trupin e tij
me pas thote hadithi, profeti filloi
qe fjalen e Allahut te recitoje
pjesa e dyt.

“Ai qe shirk Allahut i ben
eshte sikur nga qielli te binte
Shpendet ta rrembejne apo era e stuhishme
ta hedhe ate ne vend te larget!”

Me pas shpirti tij kthehet prape ne toke
ne trupin e tij ne varrin e ftohte
i vetem ne varr tek ai degjohen
kepucet e miqve te tij tek largohen

atehere dy meleke atij i afrohen
e ata jane qe shume ashper qortojne
e ulin ate dhe prane i rrine
me ashpersi tre pyetje atij i drejtojne

Kush eshte Zoti yt? - atij i thone
Ah, ah, nuk e di! - pergjigjet ai
Cila eshte feja jote? - melaiket e pyesin
Ah, ah nuk e di! - pergjigjet ai

Ç’thua per te derguarin tek ju?
Por s’mundet ai te shqiptoje emrin e tij
Melaiket i thone atij-Muhamedi?
Ah,ah nuk e di pergjigjet ai!

Degjova te tjeret te thone kete emer
kjo eshte e shumta qe thote ai
i thuhet-“ti nuk e ke njohur te verteten
As Kur’anin nuk e ke lexuar ti!”

Atehere nje ze kumbon nga qielli
gjykim per te dhe i ashper vendim
“Genjen! Pra shtojini shtrese nga zjarri
dhe hapini atij nje dere per ne zjarr”

E nga kjo dere atij me furi i vjen
era perveluese e xhehenemit dhe nxehtesia
I ngushtohet varri sa brinjet e tij nderthuren
O moskokecares valle ku eshte tani pasuria?!

me pas nje burre i vjen qe eshte teper i shemtuar
me rroba te neveriteshme dhe ere te keqe kundermon
i afrohet neglizhuesit ne varr dhe i thote
merre pra ti lajmin qe te hidheron

“Kjo eshte dita jote qe te qe premtuar!”
ky do jete shperblimi per kedo qe s’beson
Ç’perfundim i llahtarshem
Ç’gjendje e mjeruar

E ne frike dhe ankth pergjigjet mohuesi
Edhe ty per te keqen Allahu te lajmerofte
Valle kush je ti? Vertete po me trishton!
Fytyra jote eshte fytyre qe sjell te keqen.

Pergjigjet lajmetari: “Jam puna jote e ndyre
wallahi te kam njohur perhere te shkujdesur
dhe urdherat e Allahut duke i neglizhuar
i gatshem per haramet gjithnje per ti punuar

Prandaj ty Allahu te shperbleu me te keqe
Me denim e ndeshkim!”
Eh ç’gjendje e mjeruar per ata si ky
Sa perfundim i keq, deshtim e poshterim

pastaj nje i verber dhe shurdhmemec eshte caktuar
me zell dhe ashpersi ate per ta ndeshkuar
ne dore seç mban nje te madhe varré
sikur malin ta godiste, do te bente dhé

nje goditje te rende mbi mohuesin leshon
kjo goditje e llahtaresheme trupin ia shkaterron
e ben dhé e pluhur dhe Allahu prape e ri-formon
dhe perseri ndeshkuesi nje goditje leshon

nje britme rrenqethese mohuesi nxjerr
çdo gje e degjon perveç xhineve dhe njerezve.
O i mjeri ti qe Allahun mohon!
O i mjeri ti qe je i dhene pas epsheve!

Me pas atij i hapet nje dere nga zjarri
dhe me nje shtrese prej tij, atij i shtrohet varri
vazhdon te shijoje denimin, vuajtjet dhe sikletin
lutet: “O Zoti im, mos e bej kjametin”

dhe kjo qe ai gjen ne varr, s’eshte asgje
edhe pse vuajtje dhe dhimbje e padurueshme
por tortura e plote do ti vije ne ahiret
ndeshkim i llahtarshem, nje tmerr i vertete

O bijte e Ademit, nga dynja-ja mos u mashtroni
plotesoni obligimet dhe larg haramit qendroni
mos jini moskokecares dhe mos neglizhoni ne fe
qe me pas mos thoni: “Ah sikur te kisha qene dhé!”
Ty të adhuroj
vetëm nga Ti ndihmë kërkoj
Ty të falënderoj o Zoti im
që më dhurove birin tim

Ti, o biri im
më dëgjo për një sugjerim
mos harro se je shqipëtar
kurr mos bënë vepër të marrë

Jeto, vepro si musliman
se Zoti nuk e don njeriun pa iman
ku të gjendesh rrëmbe dituri
që të jesh më i lumturi
 
   
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free